?¿

pika, 19 (+60) . uninteresting, pessimistic, simple and a fool . read at your own risk and for your own pleasure, if applicable . i blog not to impress anyone { }




Patah Seribu ;
Friday, February 24, 2012 ,3:25 PM (+ 0)

Assalamualaikum or peace be upon you ._. Aku sedih. Sedih sebab Block B's P.O masuk hospital sebab stress melampau akibat kontroversi dekat thailand. Korang tahu kan ? Kesian diorang. Zico shave head semata-mata nak tunjukkan yg dia betul betul rasa guilty dekat thailand. Disebabkan ada yg suruh diorang bunuh diri, P.O stress melampau and masuk hospital. Result dia belum keluar lagi. Aku risau. Dia baru 19 tahun and dah kena cabaran yg macam ni. Kalau aku jadi dia pon aku rasa benda yg sama mcm P.O rasa. 

Please stay strong P.O and don't do anything stupid :( We miss our maknae and want our maknae back. Jebal. Aku mohon dekat thailand tolong maafkan diorang. They bowed 90 degrees just to show their apology and they made a video to show their apology. Aku tengok video tu, kalau tgk semua members punya expression aku rasa mcm nak nangis. Ahh, apa yg aku boleh buat sebagai fans diorang ? Please stay strong block b. :'( BBCs are always there for you, no matter what and including me !

---------------------------------------------------------------

Btw, semalam aku tgk patah seribu. Cerita dia buat aku nangis seriously aku nangis depan mak and adik aku. Nasib baik ayah aku tak ada dekat hall kalau tak habis aku kena perli sebab menangis -.- Yelah dia pasal lelaki miskin ni bercinta dengan perempuan yg kaya gila. And lelaki ni bekas gangster. Bekas je eh not gangster anymore. He used to. So, disebabkan latar belakang lelaki tu, bapak perempuan ni tak bagi perempuan tu kahwin dengan lelaki tu. Lelaki tu sebenarnya ada penyakit sebab dia pernah kena pukul dengan gang gangster lebih 10 kali. So last day lelaki tu pengsan dekat bahu perempuan tu. And perempuan tu bawak lelaki tu pergi hospital. After lelaki tu sedar, dia cakap dia tahu ajal dia dah sampai then dia mati and perempuan tu menangis (including aku lol) After lelaki tu mati, perempuan tu jaga mak lelaki tu sebab mak lelaki tu strok and tak boleh jalan and gerak. Then lelaki tu tgk dari jauh and perempuan tu nampak and dia senyum. kay the end :'(

Aku dah agak ending dia mesti sedih sebab tgk tajuk pon dah tahu lols. But cerita tu sweet and perempuan tu comel and manja heheh -.- kay whatever. You should watch it ! Aku tak sabar nak tunggu cerita lain pula keluar heheh x]

-------------------------------------------------------------------------

Tadi aku kena berdiri dalam kelas and aku bangga -___- Aku tak siap kerja. Tak siap kerja bukan sebab apa, aku tak datang and tak tahu pape lol. But cikgu still suruh aku berdiri and aku berdiri jelah. Nasib baik sekejap je. Today sekolah boring. I'm all alone. Rehat alone, belajar alone, duduk alone, pergi alone lol Forever alone ._. Takpe dah biasa. Btw, hanna and athirah nak belah. Aku sedih, not truly sedih but agak sedih. lol I will hanna yg gila-gila tu and athirah too. Jaga diri leklok noh jangan lupa kat cik. Heheh.

So esok aku harap sangat dapat pergi tutti frutti. Dah lama mengidam still tak dapat-dapat -.- Aku harap ayah aku tak paksa aku pergi rumah nenek aku. Aku nak keluar T_____T Teringin pulak nak pergi jusco tgk wayang and pergi speedy lol. Rindu speedy tapi aku takde duit nak beli album baru pon -___- Tunggu lah aku beli album touch, a shared dream, forbidden love and welcome to the block dulu baru aku kumpul duit then beli album artist lain :p
PS: Omg, aku tersuka dekat group SPICA ! Saranghae eonni ! lol
Wrote on,
24 February 2012,3.26PM by Pikevin 


« »