?¿

pika, 19 (+60) . uninteresting, pessimistic, simple and a fool . read at your own risk and for your own pleasure, if applicable . i blog not to impress anyone { }




Segmen : My Awesome Flawless Bias
Saturday, November 24, 2012 ,3:34 AM (+ 2)
click banner untuk join
hello guys. harini pika nak join segmen ni lagipun pika tengah bosan ni. sekarang ni pon dah pukul 3.02AM lol so takde benda nak buat , dah la kena daily limit buat kali kedua dekat twitter TT oh twitter really hates me that much sobs sobs. okay segmen ni dibuat oleh adik farzana heheh. tadi pika terjumpa segmen ni kat blog nabilah faridz so tertarik pulak ^^ banner dia pon comel cehh ignore ni please k k. so pika akan tulis the whole entry in maglish #apayangakumerepekni , coughs malay + english

saya rasa ini dah terlalu jelas kot bahawa saya seorang kpoper tegar. dan bias saya yang kira paling minat or ultimate lah, chanyeol from exo-k. omg mesti lah awak kenal makhluk yang gila comel ni kan ? kalau tak kenal mari saya kenalkan, ini lah chanyeol 8D


*drooling sorang sorang*

kisahnya bermula macam ni *batuk berdarah* pika sebenarnya dah tahu akan kewujudan exo ni sejak sebelum diorang debut lagi from kawan pika sebab ni stalker smtown tegar. so kawan pika ni asyik share pasal exo ni sejak pre-debut lagi jadi pika mula kenal sorang-sorang daripada diorang. mula mula sejujurnya pika minat dekat suho tapi chanyeol ni macam ada magnet je tarik perhatian pika dengan muka dia yg comel dan rap dia yg awesome tuh.

jadi pika cari banyak banyak info pasal dia mula mula memang pika tak cam yg dia pernah ada dalam mv genie japanese version snsd, lepas baca facts pasal dia baru tahu dialah orangnya. pika masa first time tengok genie japanese version punya mv tu dah tertarik dengan dia, tapi masa exo nak dekat debut baru pika tahu nama dia chanyeol then, pika mula jadi fans dia dan exo sampai sekarang.

boleh dikatakan hampir semua benda pasal dia pika tahu #perasanjap mungkin ada tercicir satu dua tapi pika cuba sedaya upaya untuk tahu semua benda pasal dia TT hahah so dari cerita yang baru pika ceritakan tadi boleh dikatakan macam cinta pandang pertama lah sebab nampak je muka dia terus love struck #eh

bila tengok dia baru pika tahu betapa tingginya dia, my ideal guy xD pika memang idamkan lelaki tinggi-tinggi ni macam dia and pika lagi prefer lelaki comel daripada lelaki hot , harap-harap faham lah apa yg disampaikan ni hoho #cakapmacamkeling and bila fans exo rank members exo berdasarkan kematangan, chanyeol duduk paling bawah sekali bermakna dialah yg paling tak matang dalam exo. my ideal guy again sebab pika pon tak matang juga and macam budak-budak sebab tu pika suka lelaki tak matang atau tak terlalu serius dalam semua benda huhu

hah bila first time pika dengar suara dia pulak, memang tak sangka suara dia besar macam tu, harap muka je comel xD tertarik dengan kelebihan dia ni sebab comel lah. bayangkan orang muka comel tapi bila bercakap suara dia besar, okay bagi pika itu comel dan satu kelebihan yang istimewa cewah.

chanyeol ni jugak pandai main drum, guitar and banyak lagi lah ! wahhh kira multi-talented lah ! sebab tu pika suka dia lagipun pika memang tertarik dengan orang yang ada banyak kelebihan ni. dia pon pandai beat-box , bila pika dengar dia beat-box pergh rasa macam ;A; tuhan je tahu. 

dia pon pernah jadi model dalam satu show ni masa dia kecik, waahh comel gila jangan cakap lah, lepas tu dulu dia pernah jadi model untuk apa tah eden tak ingat dengan kai. hot gilaaa tak payah cakap lah macam model betul , dah la dia tinggi, rupa pon ada, perfect TT

pika suka dekat dia ikhlas. mungkin lebih dari seorang bias (kalau boleh nak dijadikan bakal suami sekali) . alaaa apa salahnya bercita-cita tinggi ? sesungguhnya sesuatu yang dicapai itu bermula dari mimpi betul tak ? ^^ pika ni pon seorang yang terlebih yakin dengan diri sendiri and tak senang putus asa jujur ni. huhu malunya ;A; tapi mustahil lah kalau nak cakap fangirl/fanboy tak pernah mimpi nak kahwin dengan bias kan ? menipu namanya tu haha semua orang nak.

pika hanya doa satu je, harap pika dapat jumpa dia satu hari nanti and kenangan tu akan pika simpan sampai bila-bila, dan lagi satu, pika doakan semoga dia sorang je yang jadi ultimate bias pika sampai pika dah takde kat dunia ni xD pika nak setia pada sorang je cehh lagi pun pika sayang dia sangat-sangat sampai kadang-kadang member exo yang lain tu semua dipinggirkan ;A; mianhae. tak adilnya pika ni.

apa-apa pun semoga dia sorang je yang jadi ultimate bias pika sampai bila-bila, amin ^^ sesungguhnya apa yang nak diluahkan banyak lagi tapi terbatas sampai dekat sini sahaja sebelum semua rahsia eden terbongkar cehh ;___; maafkan saya jikalau terkasar bahasa atau tersalah cakap atau membuat awak yang membaca terasa. dan sejujurnya seluruh entry ini jujur dari hati saya, ikhlas *kesat air mata* terharu pulok sobs sobs

sekian terima kasih
kadang kadang aku sampai menangis bila chanyeol rapat dengan perempuan lain even rapat dengan baekhyun, omg parahnya aku nih tsk tsk ;____;


« »