?¿

pika, 19 (+60) . uninteresting, pessimistic, simple and a fool . read at your own risk and for your own pleasure, if applicable . i blog not to impress anyone { }




Segmen: I Adore My Bias by Amni dan Dalilah
Thursday, December 13, 2012 ,3:14 AM (+ 3)
Click banner untuk join

Hi korang harini pika nak join segmen yg Amni and Dalilah ni buat sebab macam best je :3 Lagipun pika tengah bosan ni so nak lah jugak buat something, nasib baik jumpa segmen ni x) So ni soalan-soalan dia heheh

Q : Bila korang mula minat KPOP?
Sejak tahun lepas (2011) bulan tak ingat tapi kira-kira era Fiction B2ST dulu :3 Baru lagi kan ? Huh i know right, sad life ever tapi nasib baik lah aku tersuka dekat lagu B2ST T____T
Q : Bias korang yang pertama korang minat siapa? 
Bias pertama pika ; B2ST / Beast . And time tu pika minat Yang Yo Seop :3
Q : Korang ada berapa bias?  
1. Cehh tipu. err tak tahu lah ada berapa, ramai sangat x) Tak terkira. Tapi yang paling gila minat ada 5 group ^^
Q : Top 3 bias korang siapa?
Omg kena pilih top 3 jugak ke ? :C Okay lah top 3 bias kita ; EXO-K's Chanyeol, EXO-M's Tao and SNSD's Taeyeon x)
Q : Kenapa korang minat dia? 
Pika minat Chanyeol sebab dia macam ideal guy pika. Pika suka lelaki tinggi and tak matang macam Chanyeol ni lah harap je tinggi and muka nampak matang tapi perangai macam budak-budak, pika pon macam tu juga sebab tu pika suka dia x) Tao pulak sebab dia ni comel lah . Mungkin dia nampak hot atas stage tapi sebenarnya dia macam baby dekat luar, dia crybaby and suka nangis, pika suka laki macam ni sebab comel xP Taeyeon pulak sebab suara dia daebak gila and dia kelakar. Korang pon tahu dia ni dorky kid leader Taengu kan x)
Q :  Macam mana boleh minat dia?
Pika minat diorang macam cinta pandang pertama (kay apa aku merepek ni) Actually mcm ni, mula-mula memang pika tak kenal diorang pastu pika tengok mv diorang like contoh time pika tengok mv History EXO-K , pika asyik pandang sorang mamat ni lepas tu pika cari info pasal dia and baru tahu nama dia Chanyeol. Lepas tu dapat tahu lagi dialah mamat yang ada dalam mv Genie Japanese ver. SNSD, lagi lah minat sebab memang pika tengah cari info pasal mamat tu pon, sekarang baru tahu nama dia Chanyeol. Kalau EXO-M Tao pulak pika minat sebelum debut lagi macam Chanyeol juga, tapi Tao ni pika minat sejak pertama kali teaser dia keluar tahun lepas ^^ Taeyeon pulak pika minat dia sejak tengok dia dalam mv Twinkle TaeTiSeo, dia macam menarik perhatian pika juga masa pika tengok mv tu padahal masa tu pika minat Tiffany x) Oh yang pasal EXO tu pika memang dah follow news pasal diorang sebelum pre-debut lagi, kira pika dah tahu pasal kewujudan EXO sebelum diorang debut since tahun lepas sebab pika stalk SMTOWN :3
Q : Gambar bias korang yang PALING korang suka? 

Gambar pre-debut Chanyeol ;AAA; suka gila 2 gambar ni ;____;
 Gambar pre-debut Tao, eden paling suka gambar ni 8D
 Ni gambar Taeyeon yang eden paling suka :3
Q : Suara bias korang dalam lagu/cerita apa yang paling korang suka? 
Pika suka Chanyeol punya rap untuk lagu DJ Got Us Falling in Love Again dekat SMTOWN Concert & rap dia dalam CF Samsung yang baru tu ;AAA; dia punya engrish T_____T And pika suka rap Tao dalam lagu Machine and History. Taeyeon pulak pika suka time dia nyanyi lagu Lady Marmalade dengan Tiffany dekat SMTOWN Concert and masa nyanyi lagu Baby Steps dengan TaeTiSeo :3
Q : Apa yang special pasal bias korang tu? 
Chanyeol special sebab dia pandai modelling, pandai beatbox, main drum, guitar, pandai acting. Dengar dia main drum ;AAA; rasa macam nak pengsan T_____T Dia beatbox lagi lah awesome gila ;A; Tao ni pulak dia pandai buat bbuing bbuing lol. Bbuing bbuing dia comel sangat lah, boleh mati kalau terpandang sekali T_____T And pika suka suara dia sebab suara dia unik masa rap and comel :3 Suara Chanyeol lagi terlebih unik xD Pika rasa suara Chanyeol lah tarikan utama ;A; Taeyeon pulak pandai buat derp face, kelakar gila xD Even dia comel dia tak pernah control comel and selalu tunjukkan diri dia yang sebenar depan orang ramai tanpa rasa malu cewahh
Q : Group KPOP mana yang korang paling minat sekarang? 
EXO, Girls' Generation, C-CLOWN, UKISS and f(x). And kita minat semua group yang ada dalam SMent macam Super Junior, SHINee, Trax and TVXQ :3
Q : Music video KPOP yang paling korang minat apa? Nyatakan sebab.
Music video 0330 by UKISS. Sebabnya sebab pika suka music video yang ada cerita. Macam dalam mv 0330 tu ada cerita and cerita dia sedih. Pika suka mv tu . Lagipun Dongho comel dalam mv tu walaupun bias pika Kevin xD
Q : Korang pernah tak pergi showcase/konsert diorang?
Tak, sad life ever siot. Tak pernah ada rezeki nak pergi T_____T Mungkin tahun depan kut mana tahu 8D
Q : Album KPOP apa yang korang ada sekarang? 
Erk nak list semua ke ? .___.
  • Une Anee by A Pink
  • Twinkle by TaeTiSeo
  • Hoot by Girls' Generation
  • Run Devil Run by Girls' Generation
  • Oh! by Girls' Generation
  • Electric Shock by f(x)
  • Step Up by miss A
  • Bad but Good by miss A
  • Break Time by UKISS
  • f(x) Greatest Hits
  • Bigshow by Big Bang
  • Girl's Talk by KARA
  • Trouble Maker by Trouble Maker
  • Bran New Kiss by UKISS
  • Temptastic by T-ara
  • Mr.Taxi by Girls' Generation
  • The Special to Kiss Me by UKISS
  • OST To The Beautiful You
  • MAMA by EXO-K
  • MAMA by EXO-M
Q : Kalau korang diberi peluang untuk ke Korea..bias mana yang korang nak jumpa dulu? 
Kalau dapat peluang pergi Korea first of all, Pika akan pergi building SM Entertainment so kira pika nak jumpa semua SM Entertainment punya artis dulu :3
Q : Andai kata 3 ultimate bias korang tu baca post ni.. apa ucapan korang untuk dia? 
Andaikanlah ni sebagai satu ucapan yang ditulis dalam Korea lols. First of all, ehem, korang tahu tak aku sedih tahu tak sebab korang dilahirkan sebagai idol dan bukan orang biasa sebab aku kena kongsi rasa sayang aku dekat korang dengan orang lain sebab aku tahu bukan aku sorang je fans korang T____T kadang kadang orang kata aku ni pabo sebab sampai berangan nak kahwin dengan korang (kecuali Taeyeon, saya bukan lesbian ;A;) okay lah sebenarnya aku nak kahwin dengan Chanyeol je. To Chanyeol ; Aku sedih tahu tak terpaksa kongsi rasa sayang aku dekat kau dengan orang lain sebab aku sayang kau lebih daripada seorang bias. Aku anggap kau lebih daripada tu. Dah banyak kali aku nangis bila tengok kau dengan perempuan lain tapi apa boleh buat, redha jelah haihh T_____T takpe lah oppa, aku terima hakikat yang aku orang biasa *cewah sila pergi muntah sekarang xD* apa apa pun aku akan tetap sokong kau sampai bila-bila, please jaga kesihatan tu elok elok jagakan Tao untuk aku sekali xP Jangan nakal nakal (lol) Saranghae, hwaiting xD Untuk Tao eden taknak cakap pape, okay Tao-ssi sila jagakan Chanyeol-ssi untuk saya :3 to Taeyeon ; Eonnie-ah, eonnie sangat lawaaaa dan suara eonnie jeongmal daebak. Saya dah anggap eonnie macam kakak saya sendiri hehe saranghae eonnie fighting ! **aku rasa semua ucapan ni merepek dan sebenarnya nak tulis panjang lagi tapi sampai besok pon tak akan habis nanti lolkbai**
Okay dah habis jawab semua soalan, ini 3 orang yang pika tag ; adlin saeng yang awesome lagi kawaiipabo nami yang yeppeo and sofia saeng yang comel . Okay dah tag bye luls.


« »