?¿

pika, 19 (+60) . uninteresting, pessimistic, simple and a fool . read at your own risk and for your own pleasure, if applicable . i blog not to impress anyone { }




Segmen : My Bias is Mine
Sunday, December 30, 2012 ,9:03 PM (+ 2)
Click gambar untuk join :3
Hello guys. Tadi pika tengah check cbox tiba-tiba terpandang satu mesej ni of course from creator segmen ni, Fadzilah, suruh pika join segmen ni. Pika memang tak boleh nampak segmen kpop ni nanti mesti nak join hahah xD Thanks to Fadzilah sebab bagitahu pasal segmen ni :3 So ini soalan-soalan dia ;

Soalan-soalannya adalah *drum rolls* ; 

- Bila korang start minat KPOP?
Since 2011. Omg I'm still new tapi alhamdulillah. Dah lebih setahun dah *bangga kejap* Alaaa pika tahu lah korang dah veteran dalam bab-bab k-pop ni T____T *jelly*
- Macam mana korang boleh minat KPOP?
Kalau orang lain minat k-pop sebab terpengaruh dengan kawan diorang or family diorang, pika bukan macam tu heheh. Pika carik pasal k-pop sendiri. Mula-mula pika terdengar lagu Beautiful by B2ST then, suddenly mcm addicted pulak sampai download lagu tu and dengar ulang-ulang. Lepas tu ada satu hari pika belek-belek tv mv lagu Beautiful tu keluar dekat tv and ternampak Yoseob. Terus bukak internet and carik pasal dia. Sejak time tu terus pika search pasal B2ST and jadi B2UTY and minat k-pop mueheheh :3
- Siapakah bias pertama korang?
B2ST's Yoseob macam yang pika cakap tadi :3 
- Siapakah top 3 ultimate bias korang?
• Chanyeol (EXO-K)
• Tao (EXO-M)
• Taeyeon (Girls' Generation)
- Kenapa dan macam mana boleh minat diorang?

• Pika minat Chanyeol macam cinta pandang pertama lols. Sebenarnya sejak mula-mula kenal EXO ni pika minat Suho. Tapi bila mv History released, Chanyeol macam menarik perhatian pika instead of Suho. Pika asyik pandang Chanyeol je sampai mv tu habis. Then pika search pasal dia and baru tahu pasal nama dia and semua lah. Lepas tu pika jugak dapat tahu dia pernah masuk mv Genie by Girls' Generation. Pika masa first time tengok mv Genie ni memang tertanya-tanya siapa lah mamat comel dalam mv tu and start adore dia time tu. Sekarang baru tahu nama dia Chanyeol lepas pika buat research pasal dia lepas tengok mv History tu. Btw, time sebelum EXO debut, pika memang dah tahu pasal kewujudan EXO ni sebab pika ni kira macam stalker SM Entertainment lol .

• Tao pulak. Pika minat dia since first teaser video dia release tahun 2011 lagi :3

• Taeyeon pulak pika minat masa tengok teaser Twinkle by Taetiseo. Masa tu sebenarnya bias pika, Tiffany (dalam Taetiseo). Tapi Taeyeon macam menarik perhatian pika juga (macam Chanyeol buat lol xD) pastu pika search pasal dia. And tengok video dia dekat Youtube. Terus like suka dia sebab perangai dia yang kelakar and gila-gila tu :3

- Letakkan satu gambar bias korang yang paling korang minat.

Omg Chanyeol............. Ni pre-debut photo dia, comel kan ? Opp jangan stare lama-lama or I will eat your eye balls 8D He's mine taengkyu loljk okay tak jk *serious face*
- Group KPOP mana yang menjadi Top 3 korang sekarang?
• EXO
• Girls' Generation
• f(x)
- K-DRAMA dan variety show mana yang menjadi kegemaran korang?
• K-Drama ; 49 Days, To The Beautiful You, Boys Over Flowers, Dream High 1
• Variety Show ; Vampire UKISS sebab kelakar :3
- Music Video mana yang menjadi kegemaran korang? State 2 reasons.
0330 by UKISS 
• Mv ni ada drama so tak bosan bila tengok
• Jalan cerita mv tu sangat menarik
- Korang pernah tak pergi showcase or konsert bias korang?
Sadly, tak T_____T Takde rezeki, mungkin tahun depan atau tahun-tahun akan datang ? Siapa tahu :3 
- Apakah ucapan korang untuk Top 3 ultimate bias korang?
Kenapa korang ni comel sangat ? Kenapa korang kena jadi artis ? Patutnya korang jadi kawan aku je *lol* To Chanyeol, kau sepatutnya jadi pakwe aku okay ewwww dah macam psycho dah aku ni xD Aku harap korang tahu kewujudan aku suatu hari nanti especially to my Chanyeol tsk
So done. Ini dia 3 orang yang pika tag muahahah ; Kawaii AdlinYeppeo Nami and Yad Pabo . Kay dah byeee mueheheheh :3


« »